Open dag groot succes

Afgelopen zaterdag 12 oktober hebben we een feestelijke open dag gehad. Het was prachtig weer en de opkomst was groot. We hebben veel bijdragen mogen ontvangen en er zijn maar liefst 18 egels financieel geadopteerd.

De open dag begon met wethouder Brandligt (die binnen de Gemeente Delft o.a. de portefeuille dierenwelzijn onder zich heeft). Hij kreeg van onze asielhoudster Winanda de la Rambelje-Mergler een persoonlijke rondleiding door de opvang. Zijn bezoek sloot hij af met een welkoms speech. Omringt door vrijwilligers en bezoekers roemde hij het goede werk dat onze opvang en haar vrijwilligers verrichten voor deze regio.

open-dag-2013-vogelopvang-openingDaarna konden de bezoekers zelf een kijkje nemen in de opvang, waarbij onze vrijwilligers uitleg gaven over de aanwezige dieren en onze werkwijze. Op het plein voor de opvang was er ook van alles te beleven.

Mensen konden versgebakken pannenkoeken eten, er waren prachtige cupcakes met het logo van onze opvang erop en nog een heleboel andere lekkere dingen te eten en te drinken. Voor de kinderen was er een kleurwedstrijd. En zij konden naar hartenlust schilderen en knutselen. Voor de volwassenen was er een dierenquiz met pittige vragen. (Bekijk de quiz en de antwoorden.)

Ook onze nieuwe website, waar de afgelopen periode hard aan gewerkt is, is tijdens deze dag vol trots gepresenteerd aan de bezoekers. Na afloop was er een fotoserie te bekijken van diverse bijzondere dieren die de afgelopen jaren patiënt in onze opvang zijn geweest.

Bij de informatiekraam was voor het eerst de mogelijkheid één van de egels uit de opvang financieel te adopteren. Er zijn maar liefst 18 egels die dag financieel geadopteerd. Mocht u dit ook leuk lijken, het kan nog steeds en met momenteel ruim 30 egels in de opvang is er veel keus.

Ook zijn er drie mensen donateur geworden en hebben we veel bijdragen mogen ontvangen in de giftenpot. De totale opbrengst van de open dag was € 1.443,50 en wordt dankzij de donatie verdubbelaar van Stichting Dierenlot verhoogd tot € 2.693,50. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de dieren in onze opvang.

Kortom in alle opzichten is onze open dag zeer geslaagd: Hartelijk dank iedereen!

opendag-stichting-dierenlot  open-dag-3  open-dag-2